Допълнителни доставки на лекарствения продукт Myfortic 180 mg са осигурени за трансплантираните

...
Допълнителни доставки на лекарствения продукт Myfortic 180 mg са осигурени за трансплантираните
Коментари Харесай

МЗ набави допълнителни количества илачи за трансплантираните

Допълнителни доставки на лекарствения артикул Myfortic 180 mg са осигурени за трансплантираните пациенти в България. Това оповестяват от министерството на опазването на здравето.

Заради упования дефицит на лекарствения артикул CellCept 250 mg, заради индустриални аргументи, Министерството на здравеопазването предприе незабавни ограничения за застраховане на потребностите на българските пациенти.

Единственият различен лекарствен артикул, включен в Позитивния лекарствен лист и подобаващ на интернационално непатентно название Mycophenolic acid, е Myfortic Gastro-resistant tablet, 180 mg х 120 с собственик на разрешението за приложимост Novartis Pharma GmbH, Германия.

Министерството изпрати писмо до Новартис България ЕООД, с искане за информация за импорт на спомагателни количества от лекарствения артикул. В отговор, притежателят на разрешението за приложимост към този момент е направил изключителна доставка на 427 опаковки, като са подхванати дейности и за спомагателен импорт.

Министерството на здравеопазването изказва благодарност към Новартис България ЕООД за бързата реакция и съдействието по застраховане потребностите на трансплантираните пациенти в България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР